DSK Kennel van de Woolderesch
Duitse Staande Kortharen en Duitse Brakken
 
 
 

Fina de la  Vega de Olmillos

geboren 18 juni 2012 in San Esteban de Gormaz in Spanje.

NHSB 2915908


Nederlands Kampioen   14 juni 2018   Kampioensclubmatch te Neerijnen

 KCM Clubwinner NVDSK 2015  BOB/CAC

KCM NVDSK Beste teef  2017  U1  CAC

KCM NVDSK 2018 U1 Res.CAC

IJsselshow Zwolle 2018     res.CAC  CACIB

Hanzeshow 2018   res. CAC  CACIB

Jachthondenshow Arnhem 2014  U Res. CAC

Clubmatch KC Hardenberg 2018   BOB 1U

Gundogshow Arnhem 2018  1 U  res.CAC

Beste DSK tijdens de Voorjaarsaanlegproef 2013, Jubileumsprijs.

2x KNJV C

HD/A en vrij van EBJ en ziekte van Willebrand

DNA rapport

Verhaal Fina staat verder op deze pagina/


Alex van de Woolderesch roepnaam Joep

Zoon van Fina

geboren 15 januari 2016

NHSB 3030467

Voorjaarsaanlegproef

Najaarsaanlegproef

IJsselshow Zwolle 2018  Open klasse  U 1e plaats

IJsselshow Zwolle 2017  U   res.CAC

Clubmatch KC Hardenberg 2018   1U Beste reu DSK

Gundogshow Arnhem 2018  1 U   res. CAC

HD/A  vrij van EBJ en ziekte van Willebrand

DNA rapport

Offficiele dekreu NVDSK


AELFI vom Donautal


Duitse Brak

Duits import 036-18

NHSB 3135313

teef, geboren 8-4-2018 te Buchheim BRD

HD-A


2x Exterieur ZG

Schotvasttest

Luid op Spoor proef  100 punten

Zweetproef F

IMG_4124
IMG_41242-2-2019  Certificaat Schottest


19 oktober 2019    Aelffi behaald het Certificaat "Luid op spoor" met een fantastische beoordeling van 100 punten, volle bak dus! Wat was was ze goed en gedreven, trots baasje.


In MemoriamBarros van de Varenbeek  1-7-2005  30-11-2017


Barros de alleskunner/allrounder.Top praktijk jachthond,altijd inzetbaar tijdens alle soorten van jacht. Perfecte nazoeker, Barros heeft in zijn leven nooit gefaald op een jacht.

Op 30 november 2017 hebben we, met erg veel pijn,onze lieve trouwe vriend moeten laten inslapen.

Onze perfecte jachtmaat was erg ziek, helemaal op en onze dierenarts Coen zag geen andere uitweg. Dankbaar voor ruim 12 jaar trouw,aanhankelijkheid  en liefde, het was een voorrecht je baasje en vrouwtje te zijn geweest en dat we je al die jaren hebben mogen voorjagen. Je was altijd de BESTE!

 

 

Kyra  25 mei 2003 - 6 februari 2012


Kyra kwam in 2003 bij ons als pup van 12 weken. Thuis aangekomen sloot ze direct een onverbrekelijke vriendschap met Patty, hartsvriendinnen tot het eind.Ik heb eigenlijk nooit een kans gekregen bij Kyra, alleen vrouwtje telde.

Het gevecht tegen de kanker heeft ze kansloos verloren en uiteindelijk hebben we haar moeten laten inslapen op 6 februari 2012. Ze was nog geen 9 jaar oud.

We zijn zo dankbaar dat we je vrouwtje en baasje mochten zijn en dat we al die jaren hebben mogen genieten van je streken, trouw en aanhankelijkheid.

Vaarwel lieve prinses....Willem Patty en Barros


Storm , Waldo van de Wijnkampslanden. Geboren 31 augustus 1990, onze lieve trouwe vriend is 15 jaar geworden. Certificaten


 Verhaal Fina de la Vega de Olmillos

Op 6 februari 2012 is  onze lieve Kyra overleden, ze is nog geen 9 jaar geworden. Ze is altijd de plaatsvervangende moeder van Barros geweest. Barros was plots alleen en miste Kyra enorm.

Het ging helemaal niet goed met hem en was erg depressief, hij had nergens zin in, wilde maar slecht eten en lag de hele dag in zijn mand zielig te kijken. Het ging snel bergafwaarts met hem.


Na veel praten hebben we toen besloten een pup erbij te nemen. Maar ja, waar halen we een pup en wat willen we eigenlijk voor een pup? Een teeffje, dat is duidelijk. We willen geen grote Korthaar en ook geen lange staart maar wel een bruinschimmel.

Een Korthaar uit Duitsland wil ik ook niet, ik zie ze altijd tijdens mijn jachten daar en ik vind ze veel te groot en ook vaak erg hard in de bek. Oostenrijk is een optie, ik heb daar vele contacten en ben lid van OKK. Maar helaas op dat moment waren er geen nesten waar nog een teef beschikbaar was. Maar regelmatig komen we in Spanje en daar hebben ze prachtige Kortharen die er toch wel anders uitzien. Dus in Spanje ben ik gaan zoeken en kwam al snel in contact met Jose Herrero Soria, dierenarts en eigenaar van de prachtige DSK kennel: de la Vega de Olmillos in San Esteban de Gormaz.  Hij had een nest van 3 reuen en 5 teeffjes. Hij stuurde foto's en van het nest in ik kreeg de eerste keus uit dit nest.

Samen met een vriend zijn we de rit van 1850 km. gaan maken. We troffen daar een prachtige en superschone kennel aan in de middlle of nowhere. Na een gastvrije ontvangst kwamen de  8 pups aanrennen, 8 weken oud. Ik wilde een teeffje, dus de 3 heren weer terug in de kennel. De keuze was snel gemaakt, Fina, de kleinste pup maar wel de meest alerte. De papieren werden in orde gemaakt en Jose heeft ter plekke de chip ingebracht.


Tja, waar baseer je eigenlijk je keuze op. Ik kan niet zien of het ene pupje mooier is dan de andere. Heeft de pup voldoende jachtpassie? Het blijft een altijd een gok maar ik heb Fina gekozen omdat ik de tekening van de vacht mooi vond en omdat ze erg alert was. Toen ik de pups aan het bekijken was vloog er een duif over.....Fina zag de duif direct en volgde die met haar ogen totdat de duif uit het zicht verdwenen was. Ze liep naar het hek om te kijken waar de duif was gebleven. Daarna ging ze weer spelen met haar zusjes, Fina dus!!!

Fina ontwikkeld zich inderdaad als een prima veldwerkhond. Toen ze 10 maanden was deed ze mee aan de Voorjaarsaanlegproef 2013 als jongste hondje. Unaniem uitgeroepen tot beste hond van de dag en kreeg de fantastische Jubileumsprijs van de NVDSK vanwege het 90 jarige bestaan van de vereniging.


Samen met Jose Herrero Soria en Fina  bij zijn prachtige kennel